Тарасова вершина

5 березня Черкаський художній музей відкривав двері талановитим дітям, учнівській та студентській молоді, улюбленцям слова, самодіяльним поетам усієї області, адже саме тут проходив обласний конкурс читців «Тарасова вершина», присвячений 205-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

Гостро та влучно звучали твори великого генія, пророка українського народу з вуст підростаючого покоління. Серед 84 учасників Городищину представляли Олег Гергель, Антон Шаталов, Анастасія Краскова та Софія Шаталова.

Своїми виступами учні Городищенської ДШМ примусили журі сперечатися, хто ж власне кращий. Проте варто зазначити, що твори у їх виконанні звучали не просто чудово, а зворушливо. У словах відчувалася сила і туга, любов і розчарування, хотілося слухати і слухати, відкриваючи для себе ще й досі незвіданий світ Тарасової творчості.

Переможцями стали Антон Шаталов, Софія Шаталова ( у номінації діти) та Олег Гергель (у номінації учнівська молодь), котрі зуміли більш трепетно та проникливо передати думку Тараса, налаштувати слухачів на хвилю чуттєвості та патріотизму.

Поповнюється скарбниця перемог наших вихованців. Адже школа мистецтв не тільки формує мистецьке бачення учнів, розкриває творчий потенціал, навчає любити життя, дбає про духовність нації , а й виховує патріотів своєї Батьківщини, її майбутнє.

Кiлькiсть переглядiв: 214