Уклін та шана Кобзарю

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : навесні великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним.

В залі Городищенської дитячої школи мистецтв знову був аншлаг, цього разу відзначали 205 річницю геніального поета і художника, професора графіки академії мистецтв, мислителя, патріота Тараса Григоровича Шевченка.

Вихованці школи старанно готувалися до літературно-музичної вітальні: відділ образотворчого мистецтва запросив на виставку робіт до творів поета,прозвучала лірична пісня «Зоре моя вечірняя» у виконанні Олександри Багатченко, линула неповторна мелодія на бандурі Аліни Коваленко, продемонструвати красу і чарівність Шевченкового слова учні театрального відділу .

Вісімнадцять яскравих творів нагадали присутнім пророчі слова велета духу і душі народної, актуальність якого вражає. Читці Олександра Білецька, Софія Шаталова, Поліна Руденко , Юліана Бурян, Євген Брензей, Анна Хамаза, Анна Савченко, Оксана Шіпілова, Анастасія Салімбаєва, Ростислав Багач , Анастасія Краскова, Ірина Воротило, Анна Підтереба, Антон Шаталов, випускник Олег Гергель відкривали Шевченка-сучасника , знайомили з його художніми роботами. Вели програму Софія Чуй та Аріна Грищенко.

Яскравим доповненням до заходу стали підготовлені презентації, «Шевченко художник і графік з душою поета », «Тарас Шевченко. Автопортрети» та «Історична постать»

Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Творчість Шевченка-поета й Шевченка-художника ідейно й тематично єдині, взаємопов’язані і доповнюють одна другу. Тому і полонили серця глядачів творчі доробки талановитих учнів. Устами кожної дитини говорив поет ,мріяв, милувався, закликав до боротьби і ніби наблизився до серця кожного, спонукав замислитися і відчути силу народну , ніби оживало його полум’яне слово знов і знов.

Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

Кiлькiсть переглядiв: 263