Ми славим Гулака ім,я

wym-1613758949201

Городищенська ДШМ імені СС Гулака-Артемовського зберігає і примножує творче надбання нашого видатного земляка . Щирі дитячі серця натхненно черпають скарбницю таланту , збагачуючи народні традиції.

Напередодні дня народження українського композитора, співака, артиста і драматурга СС. Гулака-Артемовського проходить конкурс юних талантів, які представляють свою майстерність у таких номінаціях: вокал, хореографія, інструментальне, театральне, образотворче та прикладне мистецтво.

X Відкритий конкурс-фестиваль дитячого , юнацького та молодіжного мистецтва пам’яті СС. Гулака-Артемовського,проводиться з метою розкриття таланту, індивідуальності та творчого потенціалу дітей та молоді Городищини, відкриття яскравих особистостей. Для кожної дитини участь у фестивалі є справжнім випробуванням творчих сил. Наш проект ( створений 10 років тому за ініціативою Заслуженого працівника культури України Голосій В.Г. ) дає високу оцінку досягненням учасників та надихає на нові звершення у мистецтві. Ми допомагаємо молодим талантам звершувати кроки до мети та до здійснення мрії, даючи шанс кожному показати чи випробувати свої можливості та здібності на сцені.

Сотні юних талантів мали змогу проявити свої здібності, підвищити та вдосконалити виконавську майстерність , збагатити естетичні смаки, розширити інтерес до історичних витоків мистецько-культурних традицій Городищини.

Незважаючи на певні обмеження, початок 2021 року став для всіх нас багатим та щедрим на таланти. Ми щиро радіємо , що діти не тільки цікавляться творами видатних земляків, а й поєднують їх звучання з сучасними стилями, відтворюють у своєрідному баченні сьогодення.

Цього року до участі було допущено 68 конкурсних відео виступів. Наші почесні члени журі , до складу якого ввійшли провідні фахівці у галузі культури та мистецтва, педагоги, - ретельно переглядали виступ кожного конкурсанта та визначали переможців. Надзвичайно високий рівень виконавської майстерності було представлено в кожній номінації та віковій категорії. Ми щиро пишаємось нашими талантами , працьовитістю, творчою індивідуальністю, артистизмом, здатністю реалізації задуму художнього твору. У конкурсній програмі були представлені перлини творчості видатного земляка, а також твори українських класиків, та сучасних авторів. 3ахоплюючий відео-концерт лауреатів X Відкритого конкурсу-фестивалю дитячого , юнацького та молодіжного мистецтва пам’яті СС. Гулака-Артемовського, можна переглянути на веб-сайті Городищенської ДШМ

Лауреати конкурсу-фестивалю 2021 року порадували своїх викладачів нагородами :

3аслужену перемогу отримав і фортепіанний ансамбль у складі Альвіни Ковтун та Софії Щур , які виконали танець «3апорізький козак» з опери «3апорожець за Дунаєм» , і були відзначені спеціальним дипломом « за краще виконання твору СС Гулака-Артемовського» (викладач Оксана Юріївна Гаркуша)

Артистичні і непередбачувані юні актори театрального колективу«FRESH»своїм хистом і натхненням запалюють серця глядачів. викладач Наталія Дмитрівна Мостепанюк

Вбачає своє майбутнє з колоритним і співучим інструментом – бандурою Аліна Коваленко . Вона вже має вагомі творчі здобутки ,а цей конкурс став стимулом до нових звершень. (викладач Едуард Валентинович Кириленко)

Пролунав срібними дзвіночками вокальний дует у складі Богдани Жигало та Анастасії Сердюк (викладач Валентина Григорівна Голосій) .

Михайло Коваль майстерно зіграв улюблений твір на блок-флейті (викладач Юрій Фокович Гайструк) і отримав високу нагороду.

Багатоголосся та мелодійнеспівзвуччя фортепіанних акордів подарувала Анастасія Кулініч (викладач Оксана Юріївна Гаркуша)

А ось для Іллі Грабенка сучасність – це гітара.,тому любить імпровізувати , і жити в ритмі музики. (викладач Валентина Віталіївна Кириленко)

Впевнено здобув чергову перемогу Микола Берко , а от

Усенко Владислав отримав свій перший титул лауреата по класу фортепіано (викладач Оксана Георгіївна Дуженко)

Також переможно дебютували в конкурсі Микола Олійник, Ніколь Кравченко, Артем Зеленський (викладач Наталія Дмитрівна Мостепанюк), Єлизавета 3авацька і Анастасія Іваненко (викладач Людмила Федорівна Тимошенко)

Мереживо найліричніших почуттів лунало у виступах юних майстрів художнього слова : Євгена Бринзея, Олександри Білецької, Ростислава Багача, Анастасії Салімбаєвої, Богдани Волинець (викладач Наталія Дмитрівна Мостепанюк).

Дивна палітра пензля юних художників Романа Піскуна і Мар’яни Майбороди втілила неповторні образи творів видатного земляка (викладач Наталія Петрівна Швець)

3а кращу ілюстрацію до творів С.С. Гулака-Артемовського Неля Нечай, Аліна Пустовіт, Поліна Довзій, Анастасії Гергель та Софії Жигало в номінації образотворче мистецтво отримали особливу відзнаку конкурсу (викладач Олена Іванівна Кулініч)

Запальна композиція хореографічного колективу «Експресія» урізноманітнила яскраву палітру конкурсних виступів (викладач Зоя Степанівна Оксаніченко);

А вокальний ансамбль «Барвиста веселочка» відкрив нову яскраву сторінку творчих здобутків (викладач Оксана Георгіївна Дуженко).

Конкурс надихає юних виконавців на подальшу плідну роботу зі своїми викладачами для здійснення ще більших висот та сприяє розкриттю таланту у відтворенні прекрасного і вічного – мистецтва.

Та й що може бути важливішим за наше майбутнє – за нову генерацію, яку підтримують організатори цього конкурсу, і яка за кілька років буде творити українську культуру. За роки свого існування ДШМ може пишатися своїми «випускниками»-дипломантами, які обрали творчі професії і навчаються у консерваторіях, в національних музичних академіях , музичних училищах, університеті культури і мистецтв, проходять стажування у Європейських операх та виступають на сцені Національного палацу «Україна».

На кожному кроці ми бачимо спалахи дитячих талантів, вправних і впевнених, боязких і сором’язливих, але кожному з них приділяють неабияку увагу. Тож будемо сподіватися, що усі дитячі мрії здійсняться, таланти розквітатимуть, а дорослі, які взялися за таку благородну справу, будуть їм у цьому допомагати. І на українському мистецькому олімпі кожного року з’являтимуться нові талановиті зірочки Городищини, які сяятимуть ще яскравіше!

Бажаємо успішного і нестримного поступу на творчому шляху, і чекаємо на зустріч у новому конкурсному сезоні.

Кiлькiсть переглядiв: 71